Minervaweg 5, 8239 DL Lelystad

 

Spaghetti kabels

Kabelmanagement

De overheid heeft richtlijnen opgesteld voor het aansluiten van data- en stroomkabels. Omdat het te vaak niet goed gaat. Hoe het vaak gaat als er een nieuwe collega komt? Even een verlengsnoer er bij leggen en hup de PC, papierversnipperaar, printer en scanner zijn aangesloten. Die datakabels die overal door elkaar heen liggen, wordt niet naar gekeken. En daar wordt in de toekomst vroeg of laat geld op verloren…

Hoge faalkosten door verkeerd kabelmanagement

In de praktijk is gebleken dat het geld oplevert door kosten te vermijden op termijn als gevolg van verkeerd kabelmanagement. Daarom heeft de overheid NEN richtlijnen gegeven hoe kabels en stroomdraden aangesloten dienen te worden. Van welke stroompunten elektriciteit wel en niet mag worden gehaald. Verzekeraars volgen handig deze nieuwe richtlijnen. Bij brand, schade aan apparatuur of het struikelen van een medewerker over losse draden, gaat de expert als eerste kijken naar de aansluitingen en het kabelmanagement. Niet gewerkt volgens de richtlijnen? Dan volgt mogelijk geen uitkering. Dat is dubbele kosten door tijdverlies, aanschaf nieuwe apparatuur of zelfs bedrijfshuisvesting (bij brand) en ziektekosten bij letsel van een medewerker.

Kan dit risico geminimaliseerd worden?
Ja! Laat u adviseren en begeleiden door Werkplek Management

Meer weten? Contact ons.

Voordelen professioneel Cable Management zijn:

  1. Verhoogd de hygiëne op en om de werkplek
  2. Zorgt voor een geordende, overzichtelijke en professionele werkplek
  3. Verminderde kans op brand
  4. Voldoen aan de verzekeringsvoorwaarden
  5. Geen verlies van data en functionele arbeid bij storingen
  6. Betere prestaties van het netwerk en de randapparatuur
  7. Maakt maximale benutting van het bureauoppervlak mogelijk
  8. Lagere schoonmaakkosten omdat er sneller en beter gewerkt kan worden
  9. Zorgt dat interne verhuizingen van werkplek sneller en efficiënter plaatsvinden (medewerkers sneller aan het werk, minder kosten aan ICT’ers om alle elektriciteit bedrading en computerkabels te ontwarren en opnieuw aan te sluiten)

Meer weten: Contact ons.